Як обрати домофон

Домофони, як і інша "розумна" техніка для дому чи офісу, не так давно стали звичним явищем і тому питання «як правильно вибрати домофон?» у наш час звучить цілком слушно.

До недавнього часу, всі домофони можна було розділити за типом на чорно-білі та кольорові, а також із трубкою чи без. Але прогрес не стоїть на місці і у користувачів виникають більш високі вимоги до домофонів, їх прямого і додаткового функціоналу. Чорно-білі домофони, як і їхні брати з трубкою, йдуть у небуття, оскільки їх замінили компактніші, тонкіші пристрої з кольоровим зображенням, можливістю розмовляти не тримаючи трубку в руках і керувати налаштуваннями через сенсорні кнопки або екран. Одним словом, на вигляд і функціоналу домофони все ближче наближаються до вже звичних нам планшетів або смартфонів.

З чого варто почати, обираючи домофон у квартиру чи для приватної садиби?

Звичайно, все залежить від ваших уподобань. Якщо вам у техніці, за наявності всіх основних функцій, головне зовнішній вигляд - тоді варто віддати перевагу дизайнерським моделям з високою якістю матеріалів. Наприклад, у модельному ряді ТМ NeoLight практично всі моделі можна зарахувати до цього класу.

Якщо ви часто використовуєте додатковий функціонал у пристроях, тоді варто звернути увагу на домофони зі спеціальними можливостями, такими як режим відеозапису, фоторамки, вбудований медіаплеєр, керування з телефону і т.д., наприклад, у ТМ NeoLight це всі моделі з графічним меню, такі як Tetta+, Omega+ HD , Kappa+ HD, Alpha HD, Mezzo HD  та всі відеодомофони з віддаленим доступом (мають у назві приставку WF).

Після того, як ви визначилися, що вам потрібно - гарний чи розумний, або всі разом, слід звернути увагу на такі параметри домофонів:

1. Розмір та тип екрану.

Сучасні домофони пропонують широкий вибір розмірів екранів, починаючи від компактних 4.3-дюймових, закінчуючи великими та зручними 10-дюймовими моделями. Зверніть увагу, що керування домофонами здійснюється механічними або сенсорними (у сучасних моделях) кнопками або сенсорними екранами (іноді разом з кнопками). У разі вибору останнього, вибирайте модель лише з ємнісним екраном, який використовується у сучасних мобільних телефонах та планшетах. Від резистивного типу екрану варто відмовитись, як від застарілого, тому що останній має ряд недоліків. Більш докладно як відрізнити та яка різниця між цими екранами описано тут.

Механічні кнопки

Переваги:

  • недорого.

Недоліки:

  • підлягають забрудненню, залипанню, швидкому зносу через механічні частини.

Сенсорні кнопки

Переваги:

  • не підлягають механічному зношуванню, не залипають, легко чистяться;
  • у великих виробників ціна практично дорівнює механічним;
  • сучасний зовнішній вигляд.

Ємнісний сенсорний екран

touchscreen

Переваги:

  • сучасний тип керування пристроєм;
  • швидке та інтуїтивно зрозуміле управління;
  • на відміну від резистивного, ємнісний екран має найкраще зображення, більш надійний, довговічний та швидко реагує на дотик.

Недоліки:

  • висока вартість;
  • на відміну від резистивного, реагує лише на дотик пальцем (не можна використовувати олівець, стілус та інші предмети), проте для домофонів це некритично.
2. Інтерфейс домофону.

Одним словом - це те, що з'являється на екрані, коли ви входите в режим керування. Він може бути як стандартним текстовим, так і графічним, що часто нагадує операційні системи, що використовуються в комп'ютерах або телефонах. Наприклад, усім знайомий Windows чи iOS.

Текстовий інтерфейс

Переваги:

  • невисока вартість;

Недоліки:

  • незручний у використанні, так як відпочатку був призначений для фахівців, а не кінцевих користувачів;
  • простий зовнішній вигляд.

Графічний інтерфейс

Kappa+ HDПереваги:

  • зручний та зрозумілий у використанні навіть дітям;
  • звичний зовнішній вигляд;

Недоліки:

  • має вищу вартість проти текстового інтерфейсу.
3. Пам'ять.

Буває вбудованою або зовнішньою та спочатку призначена для запису фотографій відвідувачів, навіть якщо ви були відсутні вдома. Однак на сьогоднішній день існують моделі домофонів, які дозволяють вести запис відеороликів або переглядати фотографії із зовнішньої пам'яті – SD картки (Tetta+, Omega+ HD , Kappa+ HD, Alpha HD, Mezzo HD). Кількість записаних фотографій або відео обмежена розміром вбудованої пам'яті або зовнішньої SD карти, що використовується, а також якістю і роздільною здатністю записуваної інформації.

4. Кількість додаткових панелей та відеокамер.

До багатьох домофонів на нашому ринку можна підключити кілька панелей, але не всі вони підтримують можливість підключення додаткових відеокамер. Тому, якщо у вас існують зони, які бажано переглядати додатково, зверніть увагу на кількість додаткових відеокамер, що підключаються, до одного домофону.

5. Режим відеореєстратора (DVR).

Дозволяє записувати відео від відеопанелі або підключеної до домофону відеокамери, в деяких моделях для економії місця в пам'яті є можливість вести запис лише за рухом (Tetta+, Omega+ HD , Kappa+ HD, Alpha HD, Mezzo HD  та  всі відеодомофони з віддаленим доступом (мають приставку WF). Окремо варто відзначити, що у всіх домофонах NeoLight із пам'яттю запис відео ведеться разом із аудіо.

6. Наявність додаткового функціоналу.

Якщо ви проживаєте в приватному секторі, слід розуміти, що відеодомофон для приватного будинку має бути з більш широким функціоналом. До додаткового функціоналу можна віднести такі корисні функції, як режим фоторамки, вбудований медіаплеєр, запис повідомлень, календар, будильник та інші.

Також варто відзначити стандартну функцію інтеркому, яка є практично у всіх моделях і дозволяє встановити в приміщенні кілька домофонів і спілкуватися між кімнатами. Якщо необхідно їх «прослуховувати» з головного пристрою, наприклад, коли домофон стоїть у дитячій, то варто вибирати домофон із цією функцією, наприклад, у відеодомофонах NeoLight вона називається "Аудіоняня". А якщо ви бажаєте покликати дітей на вечерю чи працівників на збори, використовуйте функцію "Гучний зв'язок".

Насамкінець хочеться сказати, що серед безлічі домофонів на ринку моделі ТМ NeoLight стоять в хорошому сенсі окремо, тому що є небагатьма, якщо не єдиними, за набором додаткових функцій і «фішок». Вони зроблять ваше спілкування з домофоном простим, зрозумілим і принесуть у процесі роботи багато задоволення.

Домофони NeoLight вигідно відрізняються своїм функціоналом за дуже демократичної ціни. Погодьтеся, такі функції як вбудована пам'ять, підтримка карт пам'яті, відео та інші, якщо і були доступні в домофонах раніше, то ці пристрої коштували шалених грошей. Вже не кажучи про функції типу фоторамки, mp3-плеєра, переадресацію на мобільний телефон та можливості ставити свою мелодію на виклик!

Тепер вам залишилося тільки визначитися, що ви чекаєте від домофону – просто відчиняти двері та якісно бачити та чути співрозмовника або мати щось більше для вашого комфорту та безпеки. У будь-якому випадку, вибираючи відеодомофон TM NeoLight, ви можете бути впевнені, що купуєте якісний, функціональний та надійний пристрій надовго.

Вдалих покупок!

moonЯк обрати домофон